Historiske øyeblikk
Visste du at familieselskapet Max er en av Europas første hamburger-kjeder? Tre år før McDonald’s kom til Europa, åpnet Max’ grunnlegger Curt Bergfors og samboeren Britta sin første restaurant i svenske Gällivare. Hamburgeren hans ble så populær at kjeden vokste raskt i hele landet. Og nå, drøyt 40 år senere, åpner Max sin første restaurant i Norge.
2011
- 12. mai åpner den første Max-restauranten utenfor Sverige, på Egertorget på Karl Johans gate i Oslo.
2010
- Når familien Nilsen bestemte seg for å åpne en hamburgerkjede, testet de alle hamburgerkonseptene på markedet. De valgte Max’ konsept, for den gode smaken og for Max’ miljø- og helsearbeid.
2009
- MinimizeYou starter. Med Johan Groundstroems hjelp, går fem deltakere ned totalt 60 kg på 6 uker ved å spise fra Max’ Delifresh-sortiment.
2008
- Max blir den første og eneste hamburgerrestauranten som klimamerker menyen sin og dessuten klimakompenserer 100 % gjennom treplanting i Afrika.
2007
- MinimizeMe starter, hvor John Groundstroem viser en forbauset verden at man kan gå ned i vekt ved å spise sunne hamburgere. Resultatet: Minus 30 kg på 90 dager.
2005
- Max er først ute med en burger med lite karbohydrater, en Low Carb-burger. I tillegg skaper Max Sveriges magreste hamburger, Delifresh burger, som er like mager som cottage cheese.
2003
- Max gjennomfører den største endringen i sitt sortiment noensinne og lanserer Delifresh med tre nøkkelhullmerkede måltider.
2001
- Max blir riksdekkende fra Luleå i nord til Lund i sør.1987
- Barnas måltid lanseres for alle unge Max-fans.
1986
- Max lanserer Max Supreme og blir den første hamburgerkjeden i Sverige med ost- og baconburger.
1981
- Max åpner Nord-Europas første drive in i Piteå.
1971
- Selskapet utvider med en restaurant på Midgårdsvägen i Luleå og døpes om til Max etter eierens kallenavn.
1968
- Curt Bergfors, 18 år, åpner sammen med samboeren Britta en grillkiosk, UNO-X-grillen, i svenske Gällivare.