Velkommen til MAX - Sveriges eldste og best likte burgerkjede.

Max Hamburger best i blindtest på Karl Johan

Oslo 04.06.2014 00:00 (Oppdatert 05.06.2014 17:25) I en test utført av analysebyrået YouGov, vinner den svenske hamburgerkjedens Originalburger over McDonalds’ Big Mac og Burger Kings Whopper. – Burgeren er helt klart best på smak, sier Leo Leger (15).

Vinner alle tester

Max Hamburgerrestauranter AS utfordret denne uken McDonalds’ storselger Big Mac og Burger Kings Whopper til en offisiell burger-test på Egertorget i Oslo. Analysebyrået YouGov bistod med å gjennomføre testen, hvor tilfeldig forbipasserende ble bedt om å smake på de tre ulike burgerne, uten å få vite hvilken burger som tilhørte hvilken hamburgerkjede. Når 160 burgere var fortært stod Max igjen som den klare vinneren.

- Den burgeren som er merket med gult flagg er best på smak. Kjøttet er saftig og har god smak, dressingen virket nesten hjemmelaget og burgerbrødet var ferskt. Derfor mener jeg det er den desidert beste burgeren, sier Leo Leger (15) som var med på testen sammen med kameratene Jarl og Nicolas.

Klassikerne i kamp

Hamburgerne som ble testet var Max Hamburgers Originalburger, McDonalds Big Mac og Burger Kings Whopper. Max Hamburgerrestauranters Originalburger bestående av storfekjøtt, cheddarost, tomat, sprø isbergsalat, rødløk, ketchup og Max Originaldressing pakket inn i et ristet sesambrød ble foretrukket av 72 av 160 antall forbipasserende. 40 personer foretrakk McDonalds, mens 48 mente Burger Kings burger var best.

- Vi er fortsatt relativt nye i Norge, men har 97 restauranter og over 45 års erfaring i Sverige. MAX har store ambisjoner for vekst og ekspansjon i Norge og derfor ville vi finne ut mer om nordmenns smaksvaner. I Sverige vinner MAX absolutt alt av smakstester og det viser seg at nordmenn ikke er så ulike svenskene, de vil ha kvalitet og god smak på burgeren, sier Jimmy Weinhandl i Max Hamburgerrestauranter AS.

Sunne alternativer

Max er opptatt av å tilpasse seg folkets ønsker, og har derfor et bredt utvalgt sunne alternativer til burgeren dersom man foretrekker det. De opplever at kundene er fornøyde med å ha mange alternativer tilgjengelig.

- Menyen vår består i tillegg til burgere av storfe, kylling og fisk også av en rekke ulike salater, og tilbehør som minigulerøtter og epler. Vi var de første som begynte med nøkkelhullmerkede menyer, tilbyr rugbrød til alle burgere og opplyser også om matens næringsinnhold på våre hjemmesider. En egen LowCarb-burger har vi også for de som foretrekker det. Å spise på Max betyr at alle får noe de har lyst på. Testen vår viser da også tydelig av nordmenn helt klart foretrekker Max, sier Jimmy Weinhandl i Max Hamburgerrestauranter AS.

Testen ble gjennomført 4. juni 2014 av analysebyrået YouGov på vegne av Max Hamburgerrestauranter AS.