MAX Hamburger nest best på sunn fast food

Luleå 18.02.2016 20.00 (Oppdatert 07.01.2020 08.48)

Torsdag 18. februar kåret Opplysningskontoret for Frukt & Grønt Norgesmester i sunn fastfood på RestaurantExpo på Lillestrøm.

Blant ti finalister var også den svenske hamburgerkjeden Max sin Delifresh-meny. Deli de Luca vant, med at Max på andre plass.

– Vi er svært glade for at vår Delifresh-meny ble nominert i sunn fastfood. Det faktum at vi er blant de tre beste, er bare en bonus, sier en fornøyd administrerende direktør i Max, Richard Bergfors.

– Det har alltid vært viktig for oss at vi kan servere sunne alternativ i våre restauranter, og det er hyggelig at man får anerkjennelse for dette, sier Bergfors.

I juryens begrunnelse heter det:
«Max er Sveriges eldste hamburgerkjede. I 2011 åpnet Max sin første restaurant i Oslo i Norge og har nå 4 restauranter her i landet. Max Delifresh-sortimentet er mat, drikke og desserter med lite fett og mye smak, slankere tilbehør som salat, minigulrøtter og eplebiter. Til alle hamburgere kan du velge rugbrød i stedet for hvitt brød.

I 2003 var Max de første som satset på nøkkelhullmerkede menyer. Max var med dette med på å forandre hele hurtigmatbransjen, da flere av konkurrentene også ble inspirert til å gjøre sine menyer sunnere.

Juryen har lagt vekt på kjedens fokus på et helhetlig, sunnere sortiment, at de møter forbrukeren ved å «grønne opp» hamburgermåltidet. Tilbudet når ut til viktige målgrupper.»

Ny vegetarisk meny
Max lanserte også nylig «Green-familien»: En meny som består av vegetariske og veganske alternativer.

- Kjøttforbruket er en av våre største klimautfordringer, og som en av Sveriges største restaurantkjeder er det derfor viktig for oss å tilby gode klimavennlige alternativer, sier Bergfors.

- Med dette håper jeg vi blir nominert til neste år, og kanskje havner øverst på pallen denne gang, ler Richard Bergfors.

De ti nominerte i NM i sunn fast-food:
Esso Stranda
Blender.no
Deli De Luca
Orkla
Max Delifresh
Fresh (NorgesGruppen ASA)
Patricias gatekjøkken as
Anne på landet
Meskano
Kvikk Bar AS

Juryen består av direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt, ernæringsfysiolog Camilla Andersen og Odd Henrik Vanebo, mangeårig redaktør i FastFood.

For mer informasjon, kontakt:
Fredrika Fredmark, Presseansvarlig Max
E-post: fredrika.fredmark@max.se
Mobil: +46 70-853 07 58