MAX bytter til svensk Grilloumi® – med 50 prosent lavere klimapåvirkning

17.03.2022 08.00 (Oppdatert 17.03.2022 08.00)

Nå oppdaterer MAX halloumiburgerne til svensk Grilloumi®. Grilloumi® produseres av melk fra gårder i Norrland og har 50 prosent lavere klimapåvirkning enn importert halloumi.

- Vår nye Grilloumi® er laget av kumelk og er derfor litt mindre syrlig, med et velavstemt saltinnhold som gir en fantastisk smaksopplevelse. Smaken ligner i hovedsak på halloumiburgeren, men forskjellene viser seg i de små nyansene, og jeg er utrolig fornøyd med resultatet. Når det kommer til bærekraft er forskjellene desto større, ettersom Grilloumi® har 50 prosent mindre klimapåvirkning, sier Jonas Mårtensson, sjefskokk hos MAX Burgers.

Da MAX’ halloumiburger ble lansert i januar 2016, ble den raskt en favoritt blant gjestene. Det lange samarbeidet med Fontana som leverandør av halloumi har ført frem til Grilloumi®, som produseres av Norrmejerier i Umeå. Klimaavtrykket fra Grilloumi® tilsvarer åtte kilo Co2e (CO2-ekvivalenter) per kilo Grilloumi®, noe som er minst 50 prosent lavere enn for halloumiens 16–20 kilo Co2e per kilo. Årsaken til det reduserte klimaavtrykket er først og fremst at melkeproduksjonen i Sverige har lavere klimapåvirkning enn på Kypros, men det skyldes også kortere transport. Selve Grilloumi®-burgeren, inklusive alle ingredienser, har et klimaavtrykk på 0,8 CO2e sammenlignet med halloumiburgerens 1,2 CO2e.

Byttet til Grilloumi® omfatter alle MAX’ burgere, som samtidig får nye navn der halloumi byttes ut med Grilloumi®. Også i dagligvarehandelen senere i vår vil MAX’ halloumiburger bli byttet ut med Grilloumi®burger.

- Jeg synes det er ekstra gøy når en burger som serveres på restaurantene våre, også lanseres ute i butikk. Det gir flere muligheten til å utforske nye smaker og kombinasjoner. MAX ønsker å tilby gjesten et stort utvalg av gode burgere, og ved både å servere i restaurant og lansere en fantastisk god Grilloumi® i butikk håper jeg at flere velger grønne alternativer; det blir burgere som både smaker og gjør godt, sier Jonas Mårtensson.

I forbindelse med byttet til Grilloumi® lanseres også Grand Deluxe Pepper Jack ‘n’ Chili, Luksusshake Bringebær & Lakris og Luksusshake Eplepai samt Cheese ‘n’ chili fries. Burgeren serveres på et sesambrød med syltet rød chili, Pepper Jack-ost, gul løk, isbergsalat og chilimajones med norsk storfekjøtt, svensk Grilloumi® eller Delifresh Plant Beef. På burgerne av storfekjøtt serveres også bacon. Luksusshake Bringebær & Lakris og Luksusshake Eplepai, Cheese ’n’ Chili Fries og burgerne er tilbake på menyen til 18. mai 2022.