Kaffen som skal vekke hele Norge - og Sverige

Oslo 14.11.2019 16.00 (Oppdatert 07.01.2020 08.48)

Fra 14. November kan gjester på MAX sine restauranter kose seg med ny kaffe og nye desserter på alle restauranter i Norge og Sverige.  Kaffen lanseres under eget varemerke og har gått igjennom en omfattende utvelgelsesprosess – «endelig er vi superfornøyd med smak og kvalitet», sier Claes Petersson vice VD og Innovasjons- og utviklingssjef hos MAX Burgers. 

- Å bytte kaffe er ikke gjort i en håndvending. Det er en rekke strenge krav som må oppfylles. Når det gjelder kaffe, er leverandøren svært viktig – om ikke avgjørende – ettersom vi stiller høye krav til bærekraft, rettferdighet og miljø, fortsetter Claes. Vi har, etter flere tester, undersøkelser og smaksprøver, valgt to forskjellige leverandører for brygget kaffe og espresso.

MAX kaffemeny vil tilby like mange valgmuligheter som tidligere – alt fra en liten svart kaffe til Iced cream mocha latte. Den bryggete kaffen er brent hos Arvid Nordquist og espressobønnene hos Johan & Nyström. Både espresso og bryggekaffen hos Max er økologisk – espressoen er dessuten Fairtrade, mens kaffen har UTZ-sertifisering. Les mer om de forskjellige sertifiseringene på www.fairtrade.no og www.UTZ.org.

I forbindelse med oppgraderingen av kaffemenyen, øker også Max dessertmenyen med tre nye alternativer. Bringebærpaien vil fortsatt være på menyen, men vil få selskap av eplepai, cheesecake og en sjokolade Lava Cake.

- Et måltid er ikke komplett uten en kopp kaffe. Sveriges beste burgere burde etterfølges av en riktig god kopp kaffe, synes vi, sier Jonas Mårtensson, sjefskokk hos MAX. Men i tillegg til en kaffe etter maten, vil vi også at våre gjester skal kose seg med noe ekstra. Tre nye desserter er lagt til menyen – en klassisk eplepai tilsatt kanel og en herlig sjokoladekake med flytende kjerne. Og til slutt, min favoritt: Cheesekake med blåbærtopping.

Fra og med 14. november kan du som gjest også drikke kaffe med havremelk. 

For mer informasjon, spørsmål eller bilder – vennligst kontakt:
Lovisa Haeger, pressekontakt MAX Burgers, press@max.se