Frisco Hot Melt – en hyllest til burgerkulturen

Stockholm 24.08.2017 11.30 (Oppdatert 07.01.2020 08.48)

På midten av 1900-tallet kunne man finne en spesiell burger på flere amerikanske diners og veikroer.  Burgeren ble kalt Patty Melt. I stedet for det klassiske runde hamburgerbrødet brukte de et firkantet toastbrød. Kremet ost ble lagt på for å smelte sammen kjøtt og brød. Nå tar Max denne klassiske burgeren til Norden og lanserer kampanjeburgeren Frisco Hot Melt, som serveres med et helt nytt og unikt brød.

- Lidenskapen til burgere gjennomsyrer hele Max, sier Richard Bergfors, administrerende direktør i Max Hamburger. - På Max smaker vi oss frem for å finne de aller beste burgere. Vi kommer alltid tilbake til hamburgerens hjemland, og nå har vi smakt Patty Melt, som inspirerte oss til å lage vår egen variant - Frisco Hot Melt.

Frisco Hot Melt består av hamburger, ferske jalapeños, smelteost, Emmentalerost, rødløk og kreolsk dressing - alt mellom to skiver toast. Brødet er et spesielt toastbrød. Det populære Frisco-burgerbrødet er blitt utviklet til et toastbrød; Frisco Hot Melt Toast.

- Vi ønsket å få den smaken og følelsen vi fant i USA. Vi har nå funnet en løsning hvor brødet blir stekt i en blanding av smør og rapsolje, og det er blitt utrolig bra! Ferske jalapeños gir et ”sting” som sammen med smelteost gir burgeren en smak som jeg tror hamburgerelskere vil elske, sier Jonas Mårtensson, sjefskokk hos Max.

Frisco Hot Melt er en Grand Deluxe burger og er på menyen fra 24. august til 25. oktober på Max restauranter i Norge; To i Oslo, en i Lier og en i Ringsaker. Mer inspirasjon om burgere rundt om i verden finnes hos Richard Bergfors, administrerende direktør Max Burgers, Instagram Account @burgerspotting.