Utviklingen

I dag er Max riksdekkende i Sverige og drives av familien Bergfors, med Richard og Christoffer Bergfors som adm. direktør og viseadm. direktør. Med en omsetning på over to milliard SEK er Max Sveriges nest største hamburgerkjede. Men vi har ikke slått oss til ro. For tiden er det over 100 restauranter i Sverige, og flere vil være.

En seiersgang gjennom Sverige

Da McDonald's prøvde å etablere seg i Umeå og Luleå på begynnelsen av 90-tallet, fikk de problemer. Det var nemlig nesten ingen ume- og luleboere som ville spise på McDonald's. De syntes ganske enkelt at Max' hamburgere var mye bedre. Etter en stund kastet McDonald's inn håndkleet og stengte i begge byene, og Max overtok lokalene deres. Dette ga oss pågangsmot, og Max begynte å ekspandere sørover. Nå finnes Max i hele Sverige, fra Haparanda i nord til Ystad i sør.

Suksessen fortsetter

Max suksess har ført til at omsetningen de siste årene er mer enn fordoblet, fra MSEK 212 i 1998 til MSEK 1122 i 2009 2010. Ettersom de andre kjedene har stått stille de siste årene, er Max nå Sveriges nest største hamburgerkjede. Selskapet sysselsetter i dag cirka 4 500 personer.

Vi er ofte først

Vi var de første i Sverige med drive-in, og på Gotland åpnet vi verdens første bike-in. Allerede i 2002 ga vi gjestene mulighet til fritt å komponere menyen sin og velge mellom flere alternativer til pommes frites. I 2003 var vi først igjen, denne gangen med en nøkkelhullmerket produktfamilie kalt Delifresh. Vi gjorde også det vanlige sortimentet betydelig sunnere ved å redusere mengden fett i alle produktene våre.

Max og miljøet

I 2008 innledet Max et samarbeid med Det naturlige steget for å forsterke miljøarbeidet. Dette resulterte i at Max våren 2008, som verdens første restaurant, merket alle sine produkter med hvor store karbondioksidutslipp de enkelte produktene genererer. Samtidig startet et omfattende arbeid for å effektivisere virksomheten. Blant annet ble det innført 100 prosent vindkraftstrøm i alle restaurantene. Målet er å bli klimanøytrale. Men i mellomtiden velger Max å kompensere for alle sine utslipp gjennom treplanting i Afrika.

Max – en familiebedrift

Grunnleggeren Curt Bergfors er fortsatt aktiv som styreformann i selskapet. Adm. direktør er Richard Bergfors og viseadm. direktør Christoffer Bergfors er begge sønner av Curt. Max har sine røtter i nordsvenske Norrbotten. Hovedkontoret ligger i Luleå med et filialkontor i Stockholm.

Bransjens mest fornøyde kunder

I de kundeundersøkelsene som er utført i bransjen, gjør Max det gjennomgående bedre enn konkurrentene. Ifølge en varemerkeundersøkelse fra ISI Wissing, har Max 8 år på rad hatt bransjens mest fornøyde kunder. Og ifølge en undersøkelse som ble utført av SIFO og ISI Wissing i 2005, 2007 og 2009, mener de spurte at Max har Sveriges beste hamburgere.