Selskapet

MAX er Sveriges eldste og mest populære burgerkjede. Vi startet allerede i 1968. Først fem år senere gjorde vår kollega fra USA sin entré. Ambisjonen er den samme som for 51 år siden – med de beste råvarene serverer vi de beste burgerne.

Om MAX

MAX er en svensk familieeid bedrift som ble grunnlagt i Gällivare i 1968 av Curt Bergfors og Britta Fredriksson. Som familiebedrift har vi som mål å fortsette å være der i mange generasjoner.

Vi ønsker å bli verdens beste burgerkjede, og veien dit er å gjøre verden litt bedre. Både ved å servere de beste burgerne og ved å være en positiv kraft i samfunnet.

Med bransjens overlegent bredeste tilbud av grønne burgere med lav klimapåvirkning reduserte vi de totale utslippene med 10 % per inntjent krone i 2016, og med ytterligere 5 % i 2017. Senest i løpet av 2022 skal annethvert måltid hos oss være fritt for rødt kjøtt. Målet er å redusere klimautslippene våre med 30 % på sju år (fra 2015 til 2022).

I 2008 ble MAX verdens første restaurantkjede til å klimamerke menyen og klimakompensere 100 % for alle utslipp fra gårdbrukerens jord til gjestens bord. Fra 14. juni 2018 har MAX som verdens første matbedrift vært klimapositive, noe som innebærer at vi binder mer klimagasser ved hjelp av treplanting enn hele verdikjeden slipper ut. Trærne suger opp tilsvarende 110 % av utslippene.

11 mai 2011 åpnet den første restauranten utenfor Sverige ved Karl Johans Gate i Oslo, Norge, og i dag har vi totalt 7 restauranter i Norge.