MAX med ny innovasjon på menyen- Lanserer den plantebaserte burgeren Delifresh Plant Beef

Oslo 23.05.2019 07.00 (Oppdatert 07.01.2020 08.48) Den 23 mai lanserer Max hamburgers en egenutviklet burger som ser ut som om smaker som kjøtt, men som er laget helt av plantebasert protein: Delifresh Plant Beef. Nyheten er en helt unik svensk innovasjon som er utviklet under sjefskokk Jonas Mårtenssons ledelse. Dette er et stort skritt fremover i Max sitt arbeid for å redusere klimapåvirkningen uten at det går utover smak og kvalitet. 

MAX har som mål at 50 % av alle solgte måltider i 2022 skal være noe annet enn rødt kjøtt. I dag ligger antelden på nærmere 40%. Nå oppgraderer burgerkjeden både meny og bærekraftarbeidet ytterligere med lanseringen av Delifresh Plant Beef, en plantebasert burger i dag lanseres i Max sine restauranter i Norge, Sverige og Danmark. 

- Jeg har smakt på alle produkter i denne kategorien over hele verden, og Max Delifresh Plant Beef er best i klassen. Fremtidens protein er på vei, og det beste som er gjort hittil, er gjort her i Sverige av oss. Målet er at alle kjøttetere burde føle at de fortsatt kan spise en veldig god "kjøttburger" uten at det er kjøtt, sier Claes Petersson, vise-VD / innovasjons- og utviklingssjef hos Max Burgers, som nylig er tilbake til Sverige etter 12 år i USA.

Med Delifresh Plant Beef tilbyr Max både innbitte kjøttelskere og gjester som foretrekker en plantebasert diett, et velsmakende og mettet proteinalternativ til kjøtt, med den forskjellen at den plantebaserte burgeren har et mye lavere klimaavtrykk. Arbeidet med å produsere en "kjøttburger uten kjøtt" tok av for tre og et halvt år siden. 

- Jobben med å tilby våre gjester et plantebasert kjøttalternativ begynte med at vi laserte vår Green Family-meny i 2016, forteller Jonas Mårtensson, sjefskokk i Max Hamburgers. Vi begynte jakten på et alternativ som kunne passe Max sin meny, men fant fort ut at ingen av produktene oppfylte våre strenge krav. Derfor bestemte vi oss for å utvikle en egen plantebasert burger for kjøttelskere. For min del fant jeg ut at vi hadde oppnådd vårt mål, da min kjøttelskende sønn ikke merket noen forskjell.  

Fra 23. mai kan man smake Delifresh Plant Beef burgeren på alle Grand Deluxe-menyer ved å ganske enkelt bytte ut den vanlige kjøttburgeren. Selv kampanjeburgeren Spicy Avocado, som gjør comeback på menyen denne sommeren, kommer til å være tilgjengelig i fire varianter: kjøtt, kylling, halloumi eller vårt nye plantebaserte kjøttalternativ Delifresh Plant beef. 

Informasjon:Delifresh Plant Beef er tilgjengelig blant alle Max Grand Deluxe-burgere, hvor gjesten kan velge å bytte ut proteinet til det plantebaserte alternativet i stedet. Samtidig lanseres en egen burger: Delifresh Plant Beef Signature. Delifresh Plant Beef er fullstendig plantebasert og inneholder blant annet soya- og hveteproteiner, og er produsert i Sverige.